Amsterdam

21 september: Shirma Rouse

Shirma Rouse.

Souldiva Shirma Rouse zal op maandag 21 september 2015 bij Hart op de Tong ons op muzikale wijze meenemen langs haar levenswandel. Van de gospelsongs in de kerk op Sint Eustatius, via Aretha Franklin naar haar eigen muziek die ze maakt in Nederland; alles draait bij Shirma om muziek. Tijdens een speciale akoestische sessie vertelt ze hoe muziek haar door moeilijke periodes in het leven hielp.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In voorgaande edities wisten onder meer Typhoon, Kris Berry, Ntjam Rosie, Giovanca en Sven Hammond het publiek in vervoering te brengen door te vertellen wat hen inspireert en wat hun inspiratiebronnen zijn. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Van Shirma Rouse wordt gezegd dat ze muziek ademt. Inmiddels hebben we het geluk daar veel van mee te krijgen. Ze zong onder meer met Anouk, Candy Dulfer en Chaka Khan, vertolkte Maria in The Passion en was finalist bij The Voice. In haar eigen werk gaat ze in op moeilijke levenssituaties. Hoe ga je om met problemen en hoe buig je dat om in een vruchtbare toekomst? Bij HODT deelt Shirma haar ervaringen.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 12,50 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk en omroep IKON.


Aan de zeventiende act werken mee:
Hoofdact: Shirma Rouse, Jan Willem van Delft (piano), Rob de Nijs, Julia Van de Ketterij, Michelle Oudeman (backing vocals)
Orgel: Diederick Koornstra
Gastspreker: Guido Attema
Productie: Guido Attema
Vrijwilligers: Daniël, Rik, Aren, Iris, Anja, Jan-Willem, Irene, Paul,
Geluid & licht: Douglas Audio, Ritsaart Baneke
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, IKON