Amsterdam

9 juni: Roosbeef

Roosbeef.foto/copyright: De-Flux pics.

Bekijk de videoclips van nummers live bij Hart op de Tong
Twijfelaar
Raak me aan


Lees het interview over Hart op de Tong met Roosbeef
Kerk in Mokum: ‘Zingen is het medium dat mensen met elkaar verbindt’

Op maandag 9 juni 2014 staat misschien wel de meest unieke singer-songwriter op podium bij het muziekevenement Hart op de Tong (HODT). Roos Rebergen – frontvrouw van Roosbeef - schrijft ontwapenend pure teksten over de ongemakkelijke situaties waarmee we in het leven geconfronteerd worden. In een intieme setting neemt Roos bij HODT het publiek mee in haar melodieuze gedachtestroom.

Hart op de Tong heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Kris Berry & Perquisite, Marike Jager en Janne Schra het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Roos Rebergen is, zoals ze zelf zingt “als een bonbon, soms barst ik open en smelt op je tong”. Als geen ander weet ze rake typeringen te geven aan ongemakkelijke situaties. Tijdens HODT zal Roos een smaak op ieders tong leggen die nog lang levenslustig geproefd zal worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Tevens zal het kerkorgel ingezet worden ter begeleiding bij een van de nummers. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.


Lees op Lijfliedjes.nl een interview met Roosbeef over de betekenis achter haar nummer 'Nu jij mij niet'.
Bekijk de e-card van het concert.

Aan de dertiende act werkten mee:
Hoofdact: Roos Rebergen
Orgel: Diederick Koornstra
Gastspreker: Gerhard Scholte
Productie: Guido Attema, Joachim Vreeman
Vrijwilligers:
Geluid & licht: Douglas Audio
Sponsoring: Keizersgrachtkerk, IKON, Protestantse kerk in Amsterdam